Nieuws

Sonderingen rondom en in de Meeslouwerplas

Sonderingen rondom en in de Meeslouwerplas

19-10-2010

Vanaf woensdag 20 oktober 2010 zal Fugro ingenieursbureau b.v. sonderingen uitvoeren rondom de Meeslouwerplas. Dit betekent dat zij rondom de oevers diverse boringen zullen uitvoeren om de bodemgesteldheid  in kaart te brengen. Om de boringen te kunnen uitoefenen, is het noodzakelijk om een aantal plekken rondom de oever te snoeien. De werkzaamheden zullen drie weken in beslag nemen. Na het uitvoeren van de sonderingen rondom de plas zal Fugro ook op de plas, in het water, sonderingen uitvoeren vanaf haar ponton "Greta 2". 

Brand in projectaccommodatie Meeslouwerplas

Brand in projectaccommodatie Meeslouwerplas

11-10-2010

Donderdag 7 oktober 2010, omstreeks half één in de middag is brand ontstaan in de projectaccommodatie Meeslouwerplas langs de Oostvlietweg. De vermoedelijke oorzaak is kortsluiting. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrij gekomen. In samenspraak met de Provincie zal BAM Wegen bv Regio West op zoek gaan naar een (tijdelijk) alternatief voor huisvesting.

Start voorbereiding

Start voorbereiding "Verondieping Meeslouwerplas".

26-08-2010

Vrijdag 20 augustus 2010 was het eindelijk dan zover, op locatie werden de eerste werkzaamheden gestart van de voorbereiding voor het project "Verondieping Meeslouwerplas".

Om de aanvoer van grond en baggerspecie mogelijk te maken dient eerst de bestaande "oude" Baileybrug tussen de Vliet en Recreatiegebied Vlietland te worden vervangen. Om de grote hoeveelheid schepen die de komende 10 jaar de grond en baggerspecie moeten leveren, is een goed en snel werkende brug nodig.

Provincie Zuid-Holland en BAM hebben overeenstemming bereik voor de opdracht voor het "Vervangen van de Baileybrug". De Baileybrug wordt vervangen door een ophaalbrug.

Om het vele fiets- en voetverkeer niet te veel overlast te bezorgen, is gekozen om aan de binnenzijde van de doorgang een tijdelijk brug te realiseren. Deze tijdelijke brug zorgt er ook voor dat alle werkzaamheden buiten het verkeer kunnen plaatsvinden. Alleen gemotoriseerd verkeer zal via bebordingen worden omgeleid, het betreft hier alleen bestemmingsverkeer.

Nadat de brug, in november 2010, gereed zal zijn, zal met de werkzaamheden voor de verondieping van de Meeslouwerplas worden gestart.

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7